Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten.
Op browserchecker.nl vind u instructies hoe u Javascript aanzet.
Wij verwelkomen u daarna graag terug op onze website!
SindsNu

info@sindsnu.nl
+31(0)53 480 77 88
Facebook, Twitter,
Linkedin, Instagram

Wat je moet weten over Employer Branding

Employer branding is een belangrijk onderdeel van het werven van nieuwe werknemers en het behouden van je bestaande werknemers. Het gaat erom hoe je jouw bedrijf presenteert als werkgever, en hoe het zich onderscheidt van andere bedrijven in de ogen van potentiële en huidige werknemers.

Een sterk employer branding-strategie kan helpen bij het aantrekken van de beste kandidaten voor openstaande vacatures, het verminderen van werknemersverloop en het verhogen van de productiviteit en tevredenheid van de werknemers. Maar hoe kun je een sterk employer branding creëren? Hier zijn een paar 4 tips:

Tip 1:

Communiceer duidelijk wat je als werkgever te bieden hebt: Dit kan gaan om salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, maar ook om de cultuur en de waarden van het bedrijf.

TIP 2:

Creëer een positief beeld: Zorg ervoor dat de werknemers tevreden zijn en dat dit ook naar buiten toe wordt uitgestraald. Dit kan bijvoorbeeld door middel van getuigenissen van werknemers op de website of social media.

TIP 3:

Wees transparant: Wees eerlijk over zowel de voordelen als de uitdagingen van het werken bij het bedrijf. Dit helpt bij het aantrekken van de juiste kandidaten die echt bij het bedrijf passen.

TIP 4:

Investeer in de werknemers: Dit kan gaan om opleiding en ontwikkeling, maar ook om de werkomgeving en de faciliteiten. Dit laat zien dat het bedrijf investeert in de groei en het welzijn van de werknemers.

Een sterk employer branding kan dus leiden tot betere werknemers, minder werknemersverloop en een grotere productiviteit. Bedrijven die investeren in employer branding zullen zich onderscheiden van hun concurrenten en zullen in staat zijn om de beste kandidaten aan te trekken en te behouden.

Employer branding is geen eenmalig project, maar een continu proces. Het is belangrijk om regelmatig te evalueren of de huidige employer branding-strategie nog steeds effectief is en of er aanpassingen nodig zijn. Door deze aanpak te volgen, kan je bedrijf een sterk employer branding opbouwen en zo een aantrekkelijke werkgever worden voor de beste kandidaten op de arbeidsmarkt.

Stef Wessels 

– Creatief strateeg –

Wil je eens vrijblijvend sparren over Employer Branding?

Mail dan naar stef@sindsnu.nl of bel 053 -4807788.

 

Let’s talk!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossingen die SindsNu voor jouw organisatie heeft? Vul het formulier in en wij nemen contact met je op!